Kako se ponasati na Aca Lukas forumu!!!!

Ići dole

Kako se ponasati na Aca Lukas forumu!!!!

Počalji  Admin taj Čet Nov 08, 2007 4:31 pm

Na forumu važe uobičajene norme ponašanja kao i pravila ponašanja usko vezana za sam forum.
S obzirom da komunikacija putem foruma uglavnom ne pruža mogućnost provjere rečenog, od korisnika foruma se prvenstveno očekuje iskrenost.
Prije postavljanja poruke razmislite o činjenici da ne možete povući već rečeno te se stoga pridržavajte pravila, utičite na druge da ih se pridržavaju i vrlo bitno je da “ignorišete” one koji ih nakon upozorenja i dalje nastavljaju kršiti (postupke takvih korisnika će rješavati uredjivački tim foruma) .

U svrhu prethodno rečenog slijedite dole navedene korake:
• Korak 1.: Nakon registracije odvojite vrijeme da se upoznate s forumom i već postojećim sadržajem na forumu te na taj način steknete uvid o čemu je riječ i koja su mišljenja sve zastupljena.
• Korak 2.: Koristite opciju pretrage na forumu kako bi izbjegli ponavljanje tema i otvaranja duplih tema. Prije nego što postavite pitanje/temu, provjerite da li o tome već postoji otvorena tema na forumu! Na forumu postoji sistem pretrage kojim možete pretražiti forum i provjeriti da li je neka tema već obrađena na forumu. Tako ćete izbjeći situaciju da vam tema bude obrisana.
• Korak 3.: Prilikom postavljana teme obratite pažnju na stil pisanja. Novu temu možete početi nekim pozdravom. Budite pismeni u svojim porukama, obraćajte pažnju na gramatiku. Ostalim korisnicima je zamorno čitati tekst pun gramatičkih i pravopisnih grešaka, tekst u kome nema tački ni zareza tamo gdje bi trebalo da budu. Ako tražite pomoć, budite precizni kako bi vam mogli pomoći. Ukoliko odgovarate na nečiju temu ili pitanje, odvojite nekoliko minuta i dobro razmislite šta ćete napisati, provjerite da li ste zaista upravu i imate li dokaza za svoju tvrdnju. Ne zbijajte šale kada tome nije mesto na ozbiljnoj diskusiji (a najčešće nije). Budite spremni da čvrsto stojite iza svoje tvrdnje. Ukoliko tražite pomoć oko nekog problema, molimo Vas da učinite sve što je u Vašoj moći kako biste olakšali posao ljudima čiju pomoć očekujete. Iz poruke isključite sve što nema veze sa problemom za koji trebate pomoć, a pružite što više informacija koje su direktno povezano sa istim!
Dodatni savjeti:
• Nemojte tražiti od drugih korisnika foruma da Vam rade domaću zadaću. Zasigurno da će vam drugi korisnici foruma rado pomoći oko svakog problema, pred neki ispit ili posao, ali morate da pokažete na djelu da ste u stvari krenuli sa radom i zastali pošto ne znate kako dalje.
• Prije nego nekoga ispravite i kažete kako nije u pravu obratite pažnju na sljedeće: nastojte biti 100% da ste baš vi u pravu, a da druga osoba griješi. U suprotnom nastaje čest uzrok besmislenih svađa po forumima, protiv kojih moraju se boriti moderator. Ukoliko niste potpuno sigurni da li neko griješi, bolje zatražite od te osobe da objasni svoje mišljenje ili rešenje problema.
• Citirajte ono što čini srž vaše poruke i time ćete izbjeći bespotrebno citiranje poruka i umnožavanje teksta koji se već nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Brišite dijelove citata i ostavite samo ono što vam je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad vaše, gotovo je sigurno da nema NIKAKVE potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na šta tačno odgovarate. Ako odgovarate na neku poruku u nizu ili na više njih, koristite umjerene tagove kako biste dali ostalima do znanja na koji deo teksta se vaš odgovor odnosi, ali NIKAKO nemojte dozvoliti da citat predstavlja veći dio poruke koju pišete.• Svrha foruma je da što više odgovora na pitanja/probleme se nalazi na njemu te izbjegavajte traženje da vam se odgovor pošalje na email ili putem private poruke.
• Nemojte nastojati da nekoga kopirate, razvijajte svoj originalan stil. Budite originalni, duhoviti, smireni, kao i tolerantni. Prihvaćenost, kao i u pravom životu, dolazi s vremenom.
• Zapamtite da kao korisnik Aca Lukas Foruma obavezujete se da ćete na forumu objavljivati isključivo materijale koji ne krše zakonske propise Srbije. To znači da snosite svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i da ste odgovorni ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava.
• Last but not least: Saradjujte sa adminom foruma kako bi svima boravak na Aca Lukas forumu bio ugodan i koristan…

Admin
Admin

Broj poruka : 11
Datum upisa : 08.11.2007

Pogledaj profil korisnika http://aca-lukas.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu